standard-title O meni

O meni

Loading…

Vila Perlica predstavlja mene, kot ustvarjalko, ker želim kanček čarobnosti prenesti na svoje izdelke. Ne bojim pokazati svoje nežne strani, kar se izraža skozi nakit, ki ga izdelujem. Izpod mojih rok nastajajo ročno izdelani unikatni kosi nakita in drugih dodatkov. Nakit je nežen vendar nosi sporočilo. Je laskav in tudi očarljivo glamurozen a hkrati diskreten. Zato začuti čarobnost nakita. V njem so ujete želje, sanje in zgodbe življenja. Ne boj se prisluhniti.

Od kar pomnim me je ustvarjanje veselilo. Že kot majhna deklica sem rada izdelovala stvari. Spomnim se kako sem za darilo dobila verižico iz perlic. Ker mi kot takšna ni bila všeč, sem jo čez čas razstavila in si naredila po svoje. Tega je že davno in če pomislim, bo že skoraj 20 let nazaj. Tako se je moja pot začela. Spomnim se, kako sem očetu iz delavnice izmaknila klešče in žico in še kakšen drug pripomoček, da sem lahko ustvarjala. Prvi izdelki so bili preprosti, z nizanjem perlic na vrvico, žico ali laks, nato pa sem nadaljevala in osvajala vedno več tehnik. Trenutno delam v tehnikah šivanja perlic z  najlonsko nitjo, še posebej tehnikah »Peyote«, »RAW« (Right-angle weave) in »Netting« tehniki

Prijateljica me je spoznala tudi s stekelci in kovinskimi osnovami in tako sem se zaljubila v te prelepe medaljone. Zaradi neskončno možnosti mi je izdelovanje takšnega nakita v posebno veselje.

Večino vsega sem se naučila sama s pomočjo interneta in knjig oz. revij. Še vedno se učim in želja je osvojiti še mnogo različnih tehnik.

Mateja Germič

Grabonoški vrh 19
2236 Cerkvenjak

Telefon: 040 462 846
E-pošta: